Wij verhuren puzzels voor honden en hun bazen om lekker

bezig te zijn. Over het algemeen zijn de hondenpuzzels best

prijzig en kunt u deze niet even uitproberen. Ook is het kiezen

tussen al deze puzzels vaak lastig.

Gebleken is dat bij een hond 10 tot 15 minuten denken en spelen net zoveel energie oplevert als een wandeling van ruim een half uur.

‚Äč

De meeste honden worden niet moe van lichamelijke activiteit. Door veel te wandelen met je hond wordt vooral lichamelijke conditie opgebouwd. Echt moe en voldaan wordt een hond pas wanneer er een beroep wordt gedaan op het denkvermogen.
Een hondenspel kan dan de oplossing zijn, omdat daardoor het probleemoplossend vermogen van uw hond wordt bevorderd. Het probleemoplossend vermogen wordt per puzzel op verschillende manieren geprikkeld (blokjes optillen, blokjes duwen met de neus of poot, of blokjes schuiven en optillen).

 

Denkpuzzels zijn er voor ieder niveau, voor de overactieve jong hond tot de stijvere en strammere senior, maar ook voor honden met een blessure is hersenwerk een goede afleiding.   Alle puzzels   moeten stap voor stap samen ontdekt worden, het is dus niet de bedoeling dat u de puzzels op de grond zet en zelf wat anders gaat doen. Het gaat om lekker samen bezig zijn.

 

Hoe werkt het 

 

Wanneer u een puzzel heeft uitgezocht, betaalt u 2 euro per week, of 3,50 voor 2 weken.  

Naast de puzzel, krijgt u algemene informatie over puzzelen met honden en een stappenplan van de desbetreffende puzzel mee.

De borg bedraagt 10 euro en het is alleen mogelijk om contant te betalen. 

Afspraak maken kan  via de mail, app of even bellen.